SC Cambuur vergroot degradatiezorgen PEC Zwolle

6 november 2021, 22:57

SC Cambuur heeft PEC Zwolle door middel van een 1-2 overwinning nog dieper in de degradatiezorgen gebracht. Schitterende doelpunten van Mees Hoedemakers en Robin Maulun bezorgden de ploeg uit Leeuwarden de drie punten, ondanks dat Daan Huiberts nog iets terug deed. Zo staat PEC nog steeds op een karige vier punten. Zelf evenaart Cambuur hiermee nu al het puntenaantal van het meest recente degradatieseizoen (18).

De hekkensluiter van de Eredivisie ontving een promovendus dat uitstekend begonnen was aan het seizoen. Na het sterke begin zwakte de ploeg van trainer Henk de Jong wat af, maar afgelopen weekend kwamen ze weer eens tot een overwinning; RKC Waalwijk werd met 0-1 verslagen. In Zwolle was de stemming totaal anders. Daar moesten ze het nog steeds doen met slechts één overwinning en de laatste plaats op de ranglijst. De druk lag hoog en de ploeg moest absoluut weer eens punten gaan pakken.

Zo moest PEC Zwolle toch echt een ander gezicht gaan laten zien, maar ook na de opgelopen achterstand kwamen ze maar moeilijk tot kansen, tot ergernis van het Zwolse publiek. In het eerste bedrijf kwamen ze tot geen enkele doelpoging en dus moest er in de theepauze wat gaan veranderen. De Jong koos voor een verdedigende wissel (Voet voor Pabai) en stuurde de andere tien gewoon het veld weer op.

Al vroeg in de tweede helft moesten de Zwollenaren toekijken bij een bijna net zo schitterende tweede treffer. Maulun mocht aanleggen voor een vrije trap en plaatste deze keurig in de kruising, buiten bereik van Kostas Lamprou. Zo lag de 0-2 er al vroeg in en leek de Zwolse hoop verdwenen. Een lange tijd stevende de wedstrijd af op een simpel slot, waar Cambuur de wedstrijd makkelijk uit wilde spelen. Tien minuten voor tijd profiteerde PEC echter van een inkakmoment van de Leeuwarders. Kenneth Paal legde de bal uitstekend voor op Huiberts die zijn eerste doelpunt van het seizoen binnenkopte: 1-2.

Hierdoor werd het dus toch nog spannend in de slotfase. De Zwolse hoop op een gelijkmaker was groot, maar langszij kwam PEC Zwolle niet meer, ondanks dat ze de Leeuwarders met de rug tegen de muur zetten in de slotminuten. Hiermee zet Cambuur de uitstekende seizoensstart dus voort en schiet het naar een knappe achtste plaats op de ranglijst. PEC Zwolle blijft de hekkensluiter en zal het in de komende weken toch echt over een andere boeg moeten gooien als ze degradatie willen voorkomen.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Lamprou 5; Pabai 5 (46. Voet 6), Kersten 5 (68. Van den Belt 5.5), Van Polen 5, Paal 5; Saymak 5 (58. Tedic 5.5), Strieder 5 (81. Koolwijk -), Huiberts 6; Kastaneer 5 (58. Adzic 5.5), Redan 5, De Wit 5

SC Cambuur: Stevens 6.5; Schmidt 6.5, Mac-Intosch 6.5, Schouten 6 (83. Tol -), Bangura 6; Jacobs 6 (75. Paulissen -), Hoedemakers 7, Maulun 6.5; Sambissa 6 (63. Doodeman 6), Uldrikis 6, Kallon 6.5 (83. Ter Heide -)

Man of the Match: Mees Hoedemakers

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen