Real creëert gapend gat met Barça na Madrileense derbyzege

6 november 2021, 22:59

Real Madrid heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. In het Madrileense onderonsje met Rayo Vallecano heeft het een zeer zakelijke 2-1 overwinning geboekt. Zo vergroot het het gat met FC Barcelona naar tien punten, terwijl het ook de grotere concurrenten achter zich houdt. Alleen Sevilla kan bij een overwinning nog op gelijke hoogte komen.

Real Madrid is eigenlijk vanaf eind september al niet meer in grootse vorm. Het speelde gelijk tegen Villarreal en Osasuna, verloor van Espanyol en FC Sheriff en boekte de laatste weken steeds hele benauwde zeges. Het werd namelijk 2-1 tegen FC Barcelona, Shakhtar Donetsk en Elche en daar komt dus de 2-1 tegen Rayo Vallecano bij.

De score werd al binnen het eerste kwartier geopend door een schot van Toni Kroos en voor de rust werd het ook nog 2-0. Karim Benzema houdt maar niet op met scoren en was nu trefzeker na een assist van David Alaba. De grootste kansen waren voor Real Madrid, maar de uitploeg creëerde minstens zoveel. Het schoot uiteindelijk twaalf keer tussen de palen, maar alleen oud-Atléticotopscorer Radamel Falcao trof doel.

Lees ookReal boekt belangrijke zege

Door de zege staat Real Madrid bovenaan in de Spaanse competitie, twee punten voor op nummer twee Real Sociedad. Sevilla en Atlético hebben echter nog een wedstrijd tegoed, waardoor Sevilla nog op gelijke hoogte kan komen en Atlético op gelijke hoogte met Real Sociedad. Op die manier blijft het ontzettend spannend bovenin, maar lijkt Barcelona voorlopig echt afgehaakt te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen