Trainer hard voor Barça: "Kinderen kunnen geen oorlog voeren"

6 november 2021, 22:05

Het 3-3 gelijke spel van FC Barcelona tegen Celta de Vigo zaterdagavond was de zoveelste domper. Op rij verloor het van Real Madrid en Rayo Vallecano en speelde het gelijk tegen Deportivo Alaves en Celta de Vigo. Door de grote hoeveelheid aan verspeelde punten, staat het nu tien punten achter Real Madrid. Interim-trainer Sergi Barjuán zag de reden van het gelijke spel.

In de persconferentie na afloop wees hij in eerste instantie direct naar de medische situatie van zijn selectie. "Eigenlijk is het geen excuus, maar in elke wedstrijd vallen er wel spelers geblesseerd uit bij ons. Als je net na rust drie keer noodgedwongen moet wisselen, gaat ook je hele tactiek eraan. Dat was heel belangrijk voor de wedstrijd, want daarna hebben we ons gewoon vast laten zetten."

Nadat Barcelona op een comfortabele 0-3 voosprong kwam, gaf het die voorsprong ook weer uit handen. "Als je heel eerlijk naar onze ploeg kijkt, speel je eigenlijk grotendeels gewoon nog met kinderen en kinderen kunnen geen oorlog winnen. Daarin misten we gewoon de ervaren jongens die weten wat er op dat moment van je gevraagd wordt."

Lees ookFrenkie de Jong klaagt over blessuretijd: "Nog nooit meegemaakt"

Toch was Barjuán, die direct al voor de laatste keer op de bank zat als hoofdtrainer, wel erg blij met zijn ploeg in de eerste helft. "In het eerste gedeelte speelden we vol bravoeure en diep op de helft van de tegenstander. In de tweede helft hebben we dat niveau echter niet meer aangetikt." Zo staat FC Barcelona momenteel op de negende plek in La Liga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen