Schmidt hevelt twee talenten over naar A-selectie PSV

6 november 2021, 20:17

Roger Schmidt heeft voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard twee jeugdspelers overgeheveld naar de A-selectie van PSV, zo meldt De Telegraaf. Het gaat om Johan Bakayoko en Ismael Saibari, die beiden afgelopen vrijdag nog namens Jong PSV in actie kwamen in de Keuken Kampioen Divisie.

Bakayoko is een achttienjarige buitenspeler die qua uiterlijk wel wat weg heeft van Noni Madueke. Afgelopen vrijdag was hij namens de Eindhovense beloften trefzeker tegen TOP Oss (2-2). Zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet. Wel speelde de Belgische aanvaller al 33 wedstrijden in de Eerste Divisie.

Saibari debuteerde wel al in de hoofdmacht. De twintigjarige middenvelder, in de zomer van 2020 overgekomen van KRC Genk, kwam vorig seizoen in actie in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0 winst) en het Europa League-duel met PAOK Saloniki (4-1 verlies). Hij speelde tot op heden 34 competitiewedstrijden voor Jong PSV.

Goed nieuws voor PSV is dat naar alle waarschijnlijkheid Carlos Vinicius en Yorbe Vertessen gewoon in actie kunnen komen tegen Fortuna. Zij vielen donderdag in het Europa League-duel met AS Monaco (0-0) uit, maar zijn gewoon inzetbaar. Mario Götze, die ziek was, keert terug in de selectie en zal vermoedelijk vanaf de bank beginnen. Davy Pröpper, Ryan Thomas, Noni Madueke en Cody Gakpo zijn er nog niet bij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen