'Ajax zondag op de tribune voor volgende Scandinavische parel'

6 november 2021, 18:52

Terwijl Ajax momenteel op volle toeren draait, is het alweer bezig met de volgende lichting topspelers. Door het grote succes is het aannemelijk dat er komende zomer spelers zullen vertrekken en dus houdt de scouting van Ajax de Europese velden nauwlettend in de gaten. Zondag zit een Amsterdamse delegatie op de tribune in Zweden.

Dat schrijft het Zweedse Fotbollskanalen althans. Ajax zou namelijk de verrichtingen van de uitblinkende Patrick Walemark bekijken. Walemark is een linksbenige rechtsbuiten en maakt in Zweden veel indruk dit seizoen. De twintigjarige speler maakte dit seizoen zeven doelpunten en gaf zeven assists in vijfentwintig wedstrijden.

Door de uitmuntende prestaties van Walemark, zitten scouts van Ajax zondag op de tribune bij BK Häcken. Ajax is echter niet de enige club die zijn situatie in de gaten houdt, want ook Sampdoria, Sassuolo, Atalanta Bergamo, AS Monaco, Anderlecht en Bodeaux volgen hem op de voet. De waarde van de buitenspeler is volgens Transfermarkt ruim een miljoen euro.

Lees ook: Antony volgende Ajax-klapper? "Marktwaarde verdubbeld"

Zo heeft Ajax de volgende Scandinavische parel op de korrel. Voornamelijk veel Denen maakten in het verleden furore in Amsterdam. Spelers als Christian Eriksen, Lasse Schöne en Viktor Fischer zijn erg belangrijk geweest. Zlatan Ibrahimovic was de laatste Zweed bij Ajax die uiteindelijk internationaal zou doorbreken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen