Flekken houdt een hoop tegen, maar Bayern blijkt te sterk

6 november 2021, 17:28   Bijgewerkt: 6 november 2021, 17:37

Bayern München heeft zaterdagmiddag de koppositie in de Bundesliga verstevigd. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann boekte de vierde opeenvolgende competitiezege door het stugge SC Freiburg met 2-1 te verslaan. Mark Flekken hield een hoop tegen, maar kon niet voorkomen dat Leon Goretzka en Robert Lewandowski tot scoren kwamen.

Bayern München - SC Freiburg 2-1

Flekken kreeg deze week te horen dat hij is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de laatste twee wedstrijden in de WK-kwalificatie. De keuze van Louis van Gaal valt te begrijpen, want Flekken is een van de minst gepasseerde keepers in de Bundesliga. Voorafgaand aan het duel met Bayern hoefde hij de bal in tien wedstrijden slechts zeven keer uit het net te vissen.

Tegen Bayern hield Flekken in de openingsfase zijn doel schoon door onder meer een inzet van Kingsley Coman te keren. Toen Goretzka na een halfuur vrij voor het doel werd gezet door Thomas Müller, kon de Nederlandse doelman niet voorkomen dat Der Rekordmeister op voorsprong kwam. Goretzka bleef kalm in kansrijke positie en schoot de bal beheerst langs Flekken.

Ook in de tweede helft moest Flekken een tegendoelpunt toestaan. De doelman was kansloos toen Lewandoski een kwartier voor tijd bij de tweede paal de 2-0 binnenlokte. Het was voor de Poolse spits alweer zijn dertiende doelpunt in elf competitiewedstrijden. Corentin Tolisso stiftte in blessuretijd nog de 3-0 binnen, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De aansluitingstreffer van Janik Haberer kwam te laat voor Freiburg, dat in München pas zijn eerste nederlaag van het seizoen leed.

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1-0

In Wolfsburg werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt door Lukas Nmecha, die na een kwartier raak kopte. Wout Weghorst stond negentig minuten binnen de lijnen, maar er kwam nog een Nederlander in actie voor de thuisploeg. Micky van de Ven, afgelopen zomer overgekomen van FC Volendam, debuteerde tien minuten na rust en maakte zodoende zijn debuut in de Bundesliga.