Napoli eert jaar geleden overleden Maradona met speciaal shirt

6 november 2021, 16:40   Bijgewerkt: 6 november 2021, 16:52

Napoli speelt de komende competitiewedstrijden in een speciaal shirt, ter ere van het vorig jaar overleden clubicoon Diego Maradona. De Argentijnse legende prijkt met een afbeelding op het shirt.

Napoli doopte het eigen San Paolo-stadion na de dood van Maradona al om tot het Estadio Diego Armando Maradona. Het beeld van de oud-voetballer op de voorzijde van het shirt heeft wat weg van een soort vingerafdruk. Het is op 25 november een jaar geleden dat Maradona het leven liet. Pluisje is nog altijd een levende legende in de Zuid-Italiaanse stad waar hij tussen 1984 en 1991 actief was als voetballer. Zo wordt het shirt met rugnummer tien dat Maradona droeg al jaren niet meer gebruikt in Napels.

Met Maradona het team wist Napoli in 1987 en 1990 de enige twee landstitels in de clubgeschiedenis te winnen. De aan hem opgedragen shirts worden verkocht in drie verschillende kleuren. In totaal zijn er slechts 1926 exemplaren per kleur beschikbaar, verwijzend naar het oprichtingsjaar van Napoli. Van de opbrengsten gaat een percentage naar het goede doel.

Lees ook: Napoli-stadion officieel vernoemd naar Diego Maradona

Napoli is momenteel koploper in Italië met AC Milan. In het thuisudel van zondag met Hellas Verona zal het Maradona-shirt voor het eerst worden gedragen door de spelers van Napoli. Dit zal ook het geval zijn in de duels met Internazionale (uit, 21 november) en tot slot in eigen huis tegen Lazio (28 november).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen