City overtuigende winnaar in derby tegen zwak United

6 november 2021, 17:37

Manchester City heeft zaterdag zonder al te veel moeite gewonnen bij stadsgenoot Manchester United, dat niet mocht mopperen dat het maar 0-2 werd.

Al binnen zeven minuten ging het mis voor de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer: Eric Bertrand Bailly werkte de bal in eigen doel achter de uitblinkende doelman David de Gea. De Spaanse sluitpost leek zijn ploeg voor de pauze met een aantal knappe reddingen te behoeden voor een grotere achterstand.

Toch kon De Gea niet voorkomen hoe Bernardo Silva op slag van rust alsnog 0-2 maakte. De Portugese aanvaller was er als de kippen bij om een indraaiende voorzet - die door de volledige United-defensie werd gemist - binnen te frommelen.

Na rust bleef Manchester City de meest gevaarlijke ploeg, maar spaarde het de rivaal. Ook Cristiano Ronaldo kon zijn stempel niet drukken in het duel tegen de buurman, de Portugese superster was nauwelijks gevaarlijk. Donny van de Beek werd door Solskjaer tien minuten na rust uit de dug-out gestuurd om aan de warming-up te beginnen. Tien minuten voor tijd mocht de oud-Ajacied invallen voor Fred, maar ook Van de Beek kon niets meer aan de achterstand veranderen.

Manchester United verliest door de nederlaag de aansluiting met de topvier. Als Arsenal morgen in eigen huis wint van Watford gaat de ploeg van Mikel Arteta over United heen op de ranglijst. Ook Wolverhampton Wanderers en Brighton kunnen de nummer vijf in de Premier League passeren.