Bizarre fout leidt mogelijk tot overspelen EL-duel Galatasaray

Bizarre fout leidt mogelijk tot overspelen EL-duel Galatasaray

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 november 2021 – Het Europa League-duel tussen Galatasaray en Lokomotiv Moskou in de Europa League moet wellicht worden overgespeeld. Ten grondslag ligt een fout van arbiter Sandro Schärer.

De wedstrijd in Groep E eindigde donderdag in 1-1. Schärer ging echter flink de mist in toen hij Dmitri Zhivoglyadov van Lokomotiv Moskou op een gele kaart trakteerde. Het was voor Zhivoglyadov zijn tweede van de wedstrijd. Dat was de leidsman blijkbaar vergeten, want een rode kaart bleef uit.

Zhivoglyadov kreeg in de blessuretijd van de tweede helft pas zijn eerste gele kaart, wegens vasthouden. Even later werd de Russische rechtsback opnieuw bestraft tijdens een opstootje, maar mocht hij alsnog blijven staan. De UEFA zou een onderzoek hebben ingesteld naar de arbitrale dwaling. De richtlijnen schrijven voor dat een wedstrijd bij een dergelijke misser kan worden overgespeeld.

Lees ook: Ajax-opponent Besiktas wint Nederlands getinte derby

Of Galatasaray beroep aantekent, is nog onduidelijk. De Turkse topclub staat bovenaan in de groep, met vier punten uit even zoveel duels. In de voorrondes van de Champions League stond Gala nog tegenover PSV, dat een maatje te groot was en verder bekerde.

gerelateerd