'Kuyt en Sneijder als getuigen verhoord door politie om goksite'

6 november 2021, 10:30   Bijgewerkt: 8 november 2021, 18:25

De politie heeft Dirk Kuyt en Wesley Sneijder verhoord als getuigen in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van 'de Haagse Godfather' Piet S. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdagmorgen.

De voormalig aanvaller van Feyenoord geeft toe gegokt te hebben op een illegale goksite, Sneijder zegt van niets te weten. Het gaat om het inmiddels opgeheven Edobet, dat werd gestart door de zoon van Piet S. "Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag", kreeg de politie te horen. Ook is gesteld dat Sneijder gokschulden niet zou betalen. Daarom zou hij – zo heeft de politie eveneens gehoord - 'het ziekenhuis ingetrapt moeten worden'.

De recordinternational van Oranje zegt niet van de site te hebben gebruikgemaakt. Wel werd hij benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had en dat hij garant zou staan voor Wout van K. "Het is een neef van mijn vader", verklaarde Sneijder aan de politie. "Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter." De schuldeisers zouden bij Sneijder hebben aangeklopt. "Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord."

Het verhoor van Kuyt dateert alweer van februari. De blonde oud-prof gaf toe na zijn loopbaan te hebben ingezet via de website. Hij speelde op krediet. "Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen." Kuyt zegt dat hij het niet deed om flink te cashen. "Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen."

Lees ook: KNVB schorst Sneijder voor 4 duels om scheldpartij

Gokken op een website zonder Nederlandse licentie is illegaal en dus strafbaar. Deskundigen in strafrecht zeggen tegenover de krant dat Kuyt zich 'zorgen moet maken, omdat het aannemen van cash geld op tankstations zou kunnen duiden op witwassen'. "Betoogd kan dan immers worden dat je in die situatie redelijkerwijs had moeten weten dat het geld van misdrijf afkomstig was", besluit hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen