Meijer schrikt van nieuws De Goffert: "Zou een nachtmerrie zijn"

5 november 2021, 17:36

NEC-trainer Rogier Meijer baalt van het nieuws rond De Goffert, het stadion van de club. Tot de winterstop kunnen de Nijmegenaren geen supporters ontvangen, omdat de onderste tribunedelen in het stadion onveilig zijn verklaard.

In het thuisduel tegen Vitesse vorige maand stortte het onderste deel van het uitvak in, toen supporters van de Arnhemse club de derbyzege vierde met de spelers. Een container onder het uitvak voorkwam een ramp. Uit onderzoek van ingenieursbedrijf Royal Haskoning BV – dat ook in actie kwam na het instorten van het stadiondak bij AZ in 2019 – blijkt De Goffert nu echter op meerdere plaatsen onveilig.

Meijer hoopt dat NEC snel een alternatieve locatie kan vinden, zodat supporters gewoon naar de wedstrijden van hun club kunnen. "Ik had niet verwacht dat we over een paar weken weer thuis met publiek zouden spelen, maar ik schrok best wel van wat ik hoorde op de persconferentie", vertelt de coach aan De Gelderlander.

Lees ook: NEC overweegt bouw noodstadion na verschrikkelijk nieuws

De oud-speler vervolgt: "Het liefst ga ik naar een ander vast stadion, zoals AZ dat in het verleden heeft gedaan met ADO Den Haag. Dan kan je het stadion een beetje eigen maken. Het moet niet zo zijn dat we voor elke thuiswedstrijd naar een ander stadion moeten. Dat geeft onrust. Tot het einde van het seizoen in een lege Goffert spelen zou wel een soort van nachtmerrie zijn. Zeker als je bedenkt hoe de sfeer was in onze eerste thuiswedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen