Jansen waarschuwt Slot: "Gaan op onze eigen manier spelen"

5 november 2021, 15:38

Arne Slot en Pascal Jansen werkten samen bij AZ, maar staan zondagmiddag lijnrecht tegenover elkaar. De trainer van de Alkmaarders kijkt uit naar het weerzien met Slot, die de overstap maakte naar Rotterdam en daardoor op straat werd gezet bij de Noord-Hollanders. Jansen was destijds zijn rechterhand en volgde hem daarna op.

"Ik vind het leuk om Arne weer te zien. Hij is hier natuurlijk niet plezierig weggegaan, maar werkt nu weer bij een mooie club. We hebben een tijd geen contact gehad. Toen hij moest vertrekken, hebben we wat appjes over en weer gestuurd. Daarna trad de radiostilte in", wordt Jansen geciteerd door Voetbal International. "Hij doet het goed. Je ziet zijn hand terug in het spel van Feyenoord. Ook daar heeft hij de spelers die nodig zijn om het spel te spelen zoals hij dat voor ogen heeft. Zeker sinds de komst van Guus Til, met al zijn energie, drive en onverzettelijkheid."

De Rotterdammers hebben slechts een verliespunt meer dan koploper Ajax, terwijl de Alkmaarders zeven punten achterstand hebben op Feyenoord. Een behoorlijk gat na tien duels. Daarom weet Jansen wat hem en zijn ploeg te wachten staat: er mag sowieso niet verloren worden. "We gaan ook in De Kuip op onze eigen manier spelen. Dus niet vanuit angst. De vraag is hoeveel ruimte Feyenoord gaat weggeven, vooral achter hun vleugelverdedigers. En in hoeverre wij de wedstrijd kunnen controleren, zodat de wedstrijd niet te veel op en neer gaat."

Zowel Feyenoord als AZ wonnen deze week in de Conference League, waardoor de ploegen met veel vertrouwen aan de aftrap zullen verschijnen. Na de 2-0 overwinning op Cluj was de trainer tevreden. "Maar de slordigheden waren ook zichtbaar. Daar horen wij eigenlijk wel een hoger niveau te halen", aldus Jansen, die dit weekend 'gewoon' kan beschikken over Fredrik Midtsjö. Hij ging donderdag met hamstringklachten naar de kant, maar kon vrijdag voluit meetrainen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen