Voormalig Heerenveen-flop debuteert in Belgische selectie

5 november 2021, 13:09

Het kan gek lopen in de voetballerij. Vier jaar geleden gold Wout Faes nog als een van de grootste flops in de historie van SC Heerenveen, nu is de centrale verdediger van het Franse Stade Reims voor de eerste keer opgenomen in de selectie van de Belgische nationale ploeg. De Rode Duivels nemen het op tegen Estland (13 november) en Wales (16 november).

In 2017, toen de verdediger door RSC Anderlecht aan SC Heerenveen werd verhuurd, kreeg Faes nog de nodige kritiek. Niet voor niets noemden supporters en critici hem 'Fout Waes'. Na een verhuurperiode aan Excelsior, waar hij aanzienlijk beter presteerde, speelde hij voor Oostende en Stade Reims. De verdediger is momenteel basisspeler in de Franse Ligue 1.

De 23-jarige centrumverdediger kreeg van bondscoach Roberto Martinez veel lof op de persconferentie. "De afgelopen twee seizoenen heeft hij in Frankrijk een leidersrol vervuld." Faes profiteert van de afwezigheid van Thomas Vermaelen. De ervaren centrumverdediger mag van zijn werkgever Vissel Kobe Japan niet verlaten vanwege de coronarestricties.

Met zestien punten uit de eerste zes wedstrijden is België al zo goed als zeker van een ticket voor het komende WK. Een overwinning op laagvlieger Estland is genoeg om zich definitief te plaatsen. De voorsprong op nummers twee en drie Tsjechië bedraagt vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen