Dortmund-speler brengt zichzelf in de problemen met uitspraken

Dortmund-speler brengt zichzelf in de problemen met uitspraken

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 november 2021 – Borussia Dortmund heeft de loslippige Marin Pongracic op het matje geroepen na zijn uitspraken over de blessure van ploeggenoot Erling Haaland. Eerder werd de verdediger ook al door VfL Wolfsburg op zijn plaats gezet. Die club verhuurt hem dit seizoen.

Pongracic was tijdens een Twitch-sessie openhartig, maar dat is dus niet bij iedereen goed gevallen. "Enkele uitspraken zijn inhoudelijk absoluut niet in orde. Je kan er zeker van zijn dat we intern met Marin hierover zullen spreken", zegt Sebastian Kehl in BILD namens Dortmund. Het gesprek gaat samen met een boete, terwijl ook Wolfsburg al van zich liet horen via directeur Marcel Schäfer. Het is namelijk niet de eerste keer dat de verdediger onder vuur ligt. Eerder bracht hij bij Wolfsburg een 'geheime' teamavond naar buiten en was hij betrokken bij een corona-feest.

"Ik dacht dat we uitgebreid met hem gesproken hadden en dat het thema focus een punt is, waarvan we wilden dat hij dat meer ter harte zou nemen. Het interview toont aan dat hij zich blijkbaar nog steeds met dingen bezighoudt, die op dit moment eigenlijk helemaal niet belangrijk voor hem zouden moeten zijn. Hij kan zich beter afvragen hoe hij op het veld de beste prestaties levert", sneert de bestuurder van Wolfsburg naar de voetballer, die het ook bij Borussia Dortmund moet doen met een rol als invaller.

Pongracic liet tijdens het gesprek op Twitch weten dat zijn teamgenoot Haaland dit jaar niet meer in actie komt, terwijl de club en de Noor daar zelf nog niets over naarbuiten hadden gebracht. "We zullen Haaland de komende acht weken moeten missen. Oh, nu heb ik iets verkeerds gezegd. Nou, goed, hij is er zeker nog zes weken uit", aldus de mandekker, die ook uithaalde naar Mark van Bommel, die hem niet wilde hebben bij Wolfsburg. "Bij elf tegen elf op de training deed ik niet mee. Ik wilde naar Van Bommel gaan en hem aanpakken."

gerelateerd