Serieuze problemen voor NEC: De Goffert vol scheuren

5 november 2021, 10:40

NEC zal in ieder geval tot de winterstop geen wedstrijden in een vol Goffertstadion kunnen spelen. Een aantal weken geleden stortte een tribune in, waar nu onderzoek naar wordt gedaan. Daaruit blijkt dat meerdere delen van het stadion niet meer veilig zijn. Dat betekent dat net als tegen FC Groningen het stadion de komende weken leeg blijft.

Na de Gelderse derby stortte een tribunedeel van het uitvak in toen de fans van Vitesse feestvierden met de spelers. De ineenstorting heeft twee redenen, blijkt uit het voorlopige onderzoek: de belasting was groter dan was berekend voor dat tribunedeel, door de springende fans én bij de bouw van de tribune zijn fouten gemaakt bij de berekening van de betonwapening. Dat geldt overigens ook voor de andere delen van het stadion.

"Uit inspectie bleek dat er veel scheuren in de onderste elementen van de tribunes zitten. Niet alleen bij het ingestorte deel, maar door het hele stadion", vertelt ingenieur Erik Middelkoop op de persconferentie. Daar zal de komende tijd keihard aan gewerkt worden om dat op te lossen. Het betekent voor de supporters van de Nijmegenaren dat ze niet op de tribune plaats kunnen nemen. Tegen FC Groningen werd er wel gezorgd dat de fans achter de hekken van het stadion alsnog samen konden komen om hun ploeg te steunen.

"We gaan onverminderd door met zoeken naar uitwijkmogelijkheden voor onze thuiswedstrijden", stelt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Tot de winterstop wordt er niet met supporters gespeeld in de Goffert. In het best denkbare scenario kunnen we in januari weer toeschouwers toelaten. Er is alleen ook een slecht scenario. Bij meerdere ontwerpfouten zijn we verder van huis..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen