Boscagli had 'vlinders in de buik', reddende engel Ramalho is blij

5 november 2021, 09:08

Voor verdediger Olivier Boscagli kon de wedstrijd tegen AS Monaco na het eerste fluitsignaal al niet meer stuk. De verdediger is geboren in het Vorstendom en noemde het dan ook een speciale wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal kon hij nog altijd glimlachen. Na tien wedstrijden hield de ploeg eindelijk weer eens de nul.

"Ik had echt vlinders in de buik. Het was voor mij heel belangrijk. We hebben het ook goed gedaan. We wisten dat het belangrijk was om een punt te pakken. Thuis hadden we al gezien dat het een lastig te bespelen ploeg was, maar dat hebben we nu heel goed gedaan. De laatste wedstrijden hadden we veel problemen om het doel schoon te houden, maar nu hebben we verdedigend ijzersterk gespeeld", vertelt de verdediger, die door het gelijkspel van Real Sociedad overwintering in de Europa League nog in eigen hand heeft.

PSV begon in Monaco met een opvallende formatie. Phillipp Mwene stond als middenvelder opgesteld en Érick Gutiérrez mocht in de basis beginnen ten koste van Marco van Ginkel. "Guti heeft dit seizoen pas vijftig minuten gespeeld, maar was nu echt heel goed. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we in deze opstelling zouden beginnen", aldus de verdediger, die dit seizoen ook al meerdere keren als middenvelder speelde.

"Het is soms wel even moeilijk", erkent Boscagli in gesprek met ESPN. "De ene keer sta ik achterin en dan weer op het middenveld. Maar ik doe dat met een glimlach, want ik sta in de basis iedere keer. Dat is voor mij het belangrijkste. De trainer weet dat hij mij overal kan zetten."

Ramalho redt PSV

Wie dit seizoen wel zeker is van zijn plaats is André Ramalho. De verdediger werd deze zomer gehaald en heeft vanaf het eerste moment een basisplaats. Tegen de Monegasken toonde hij zijn waarde door een kopbal van de lijn te halen. "Dat is mijn doel als verdediger. Ik moet zo goed mogelijk verdedigen. Maar ik kan het niet alleen doen. We moeten het samen doen en vandaag deed het team het geweldig. We wisten dat het belangrijk zou zijn om de nul te houden en dat hebben we gedaan. Ik moet iedereen daarmee feliciteren."

De verdediger had vooraf ingezet op een overwinning, erkent hij. "Het was voor ons heel belangrijk om die drie punten te pakken, omdat we thuis verloren hadden. We wisten echter ook dat een gelijkspel geen slecht resultaat zou zijn. Er zijn nog twee wedstrijden en we hebben alles nog in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen