Slot ziet Feyenoord nipt winnen met 'bloed, zweet en tranen'

4 november 2021, 23:53

Feyenoord staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Conference League, tot tevredenheid van Arne Slot. De trainer zag zijn ploeg ploeteren tegen 1. FC Union Berlin, maar wel winnen: 1-2. De trainer zag gelijkenissen met de Rotterdamse derby, die afgelopen weekend ook nipt werd gewonnen. Dat duel eindigde in 0-1.

"Of het een wedstrijd was van bloed, zweet en tranen? Ja, dat was het zeker. Het was voor een gedeelte ook goed voetbal. Maar in zo'n wedstrijd met zulke omstandigheden en tegen zo'n tegenstander, moet je ook ploeteren en tweede ballen veroveren. Dat was ook het geval tegen Sparta. Dat forceert Union Berlin met hun speelwijze natuurlijk ook", aldus de oefenmeester, die zag dat zijn ploeg op voorsprong kwam via een mooie aanval.

"Daarna volgde een periode waarin we het zwaar kregen. Hoe dat komt? Door de kracht en kwaliteit van de tegenstander. Het liefst controleren en beheersen we de wedstrijd negentig minuten lang, maar daar heb je ook lang balbezit nodig. In sommige fases hadden we de bal niet zo lang en daardoor kon Union Berlin in hun kracht spelen. In dat spel zijn ze beter dan wij", vervolgt Slot voor de microfoon van ESPN.

De trainer erkent dat de rust voor zijn ploeg op een perfect moment kwam, aangezien de Rotterdammers het moeilijk hadden in Duitsland. "Na de pauze kwamen we wel weer beter in ons spel en kwamen we weer meer op de helft van Union Berlin. Toen werden we weer rustiger aan de bal en dat is ook een voorwaarde om de tegenstander niet in hun spel te laten komen", stelt Slot, die Cyriel Dessers de winnende treffer zag maken. Daardoor is het gat met nummer drie Maccabi Haifa inmiddels zes punten met nog twee duels te gaan. "We zijn er nog niet. We moeten nog een aantal punten halen, maar dit is wel een hele goede uitgangspositie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen