'Supersub' Dessers grapt na winnende goal: "Niet heel handig"

4 november 2021, 23:57

Cyriel Dessers heeft zich weer laten gelden als invaller. De aanvaller kwam deze zomer op huurbasis naar Feyenoord en moet het vooral doen met een reserverol. Maar als de spits binnen de lijnen komt, is hij ook vaak de gevierde man. Afgelopen weekend werd hij al de matchwinner tegen Sparta. Na dat duel stelde hij dat hij liever geen supersub werd genoemd. Desondanks liet hij zich tegen Union Berlin weer gelden met de winnende treffer.

"Eigenlijk is het niet heel handig. Maar aan de andere kant is het mijn werk. Ik sta daar om dit te doen", grapt de spits bij ESPN. De aanvaller liep door op de doelman, die een kapbeweging probeerde te maken. Dat ging echter helemaal verkeerd. De keeper gleed uit, waardoor het voor Dessers een makkelijke trefferd werd. "Het veld was heel nat. Zeker in de zestienmeter was het heel glad. Toen ik zag dat hij wilde kappen, dacht ik helemaal: wat gebeurt hier? Toen wist ik dat ik er echt naartoe moest sprinten. Gelukkig kwam die bal ook echt bij mij terecht en kon ik de bal binnenwerken."

Zie ook: Enorme blunder Union-goalie levert Feyenoord zege op

Het veld leverde hem dus een treffer op, maar het zorgde ook voor een zware wedstrijd. "De omstandigheden waren echt extreem vandaag. Ik heb nog nooit zo'n last van de regen gehad als vandaag. Dat maakte het veld super zwaar. Dat zag je ook in de wedstrijd. Na drie keer drukzetten ontploften mijn kuiten gewoon... Mijn benen liepen helemaal vol, omdat het veld zo zwaar was. Ik miste ook nog een kans, omdat ik weggleed met mijn been."

Door de overwinning van de Rotterdammers staat de ploeg van Arne Slot zes punten voor op de nummer drie. Theoretisch kan de ploeg dus nog naast overwintering grijpen, maar dan zouden de twee laatste wedstrijden verloren moeten worden en zou Maccabi Haifa twee keer moeten winnen. Dessers is dan ook duidelijk: "Wij hebben het in eigen hand en mogen het eigenlijk niet meer weggeven. Als wij spelen met dezelfde instelling als in de wedstrijden tegen Union, zijn we heel dichtbij. Nu moeten we het nog afmaken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen