Ongelofelijk: Roma levert opnieuw wanprestatie tegen Bodø/Glimt

4 november 2021, 23:00

AS Roma heeft in de Conference League opnieuw een wanprestatie geleverd het Noorse Bodø/Glimt. Na de veelbesproken afgang van twee weken geleden - een 6-1 nederlaag in Noorwegen - kon de ploeg van José Mourinho nu ook in eigen huis niet winnen van de Noorse koploper. Er was zelfs veel voor nodig om nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Over de 6-1 nederlaag in Bodø - voor Mourinho de grootste verliespartij uit zijn carrière - was al genoeg gezegd en geschreven. Na afloop was de Portugees niet mild voor de B-ploeg die toen op het veld stond. "Vanaf nu kunnen jullie in elk geval stoppen met vragen waarom we altijd met dezelfde spelers starten", stelde hij na afloop. Dit keer nam hij daarom het zekere voor het onzekere door wél met zijn sterkste elf, onder wie Rick Karsdorp te beginnen. 

Het gewenste resultaat leverde dat niet op, want ook in Rome kwam Bodø/Glimt op voorsprong. Op slag van rust stuurde Ola Solbakken de tegenstander met een flinke tik de kleedkamer in. Het leidde ertoe dat Mourinho in de tweede helft met twee andere namen aantrad, maar het was basisspeler Stephan el Shaarawy die hem de gelijkmaker bezorgde.

Erop en erover, zo zal Roma gedacht hebben. Waar het in de eerste helft amper kansen kreeg, had het na rust wel duidelijk de overhand. Toch kwamen de Noren opnieuw op voorsprong. Erik Botheim, de 21-jarige spits die in de vorige ontmoeting goed was voor liefst twee goals en drie assists, was ook nu weer belangrijk voor zijn ploeg. Met pijn en moeite knokte Roma zich vervolgens nog naar de 2-2, die uiteindelijk gemaakt werd door Ibañez.

Tevreden zullen hij en zijn ploeggenoten echter allerminst zijn, want weer deed Roma tegen het kleine Bodø/Glimt niet wat er verwacht werd. De enige troost is dat de knock-outfase nog altijd in zicht is; Roma staat met zeven punten (één minder dan Bodø/Glimt) op plek twee, waarmee het alles nog in eigen hand heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen