Vitesse knokt zich knap terug, maar verliest 'rood' spektakelstuk

4 november 2021, 22:59   Bijgewerkt: 5 november 2021, 08:56

Vitesse is er donderdagavond niet in geslaagd een nieuwe stunt te realiseren in de return tegen Tottenham Hotspur: 3-2. In een waar voetbalgevecht met drie (!) rode kaarten kwamen de Arnhemmers terug van een 3-0 achterstand en toonden ze zich bovenal volwassen tegen de Spurs, die op volle oorlogssterkte speelden.

Toen Tottenham twee weken geleden besloot om met een B-elftal naar Arnhem af te reizen, werd dat kundig afgestraft door Vitesse: 1-0. Kersverse hoofdcoach Antonio Conte, de opvolger van de reeds ontslagen Nuno, wilde van een tweede keus niks weten. Het stelde een ijzersterk elftal op met onder andere Hugo Lloris, Heung Ming Son, Lucas Moura en Harry Kane.

Nadat dat Wittek, twee weken geleden nog de matchwinner, geen succes had, was het in de tegenstoot wél raak. Moura stuitte aanvankelijk op Markus Schubert, die vervolgens geen antwoord had op het schot van Son: 1-0. Vervolgens belandde Vitesse in een moeilijke fase, waarin nog eens twee goals moest incasseren. Eerst bleef Moura oog in oog met Schubert koel en vervolgens werkte Rasmussen de bal in zijn eigen doel.

Ook na rust kwamen de Spurs matig voor de dag. Vitesse begon daarentegen scherp aan het tweede bedrijf en poetste via invaller Loïs Openda, die op de bank begon wegens te laat komen, de achterstand bijna volledig weg. Lloris, die een uitstekende wedstrijd keepte, had daarentegen een uitstekende redding in huis. Nadat Cristian Romero zijn tweede gele kaart kreeg na het torpederen van Openda werd de druk op de Franse goalie alleen maar groter. Keer op keer stond de Frans international echter zijn mannetje, zo ook op een snoeihard schot van Riechedly Bazoer.

Zo zat er voor Vitesse geen nieuwe stunt in. De Arnhemmers verkochten de huid uiteindelijk zeer duur en kunnen desondanks met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Feit is wel dat het op de ranglijst gepasseerd wordt door de Spurs, die nu tweede staan met zeven punten uit vier wedstrijden.

Opstelling en beoordeling*

Vitesse: Markus Schubert 6.5; Danilho Doekhi 5.5, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6, Eli Dasa 6; Matusz Bero 6.5, Thomas Buitink 5.5 (86. Jeroen Houwen -), Riechedly Bazoer 6; Sondre Tronstad 6 (90. Alois Oroz -), Yann Ghobo 6 (46. Loïs Openda 5.5), Nicolai Baden Frederiksen 6 (73. Oussama Darfalou -)

Man of the match: Matusz Bero

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen