Ambitieus Newcastle United bereikt akkoord met nieuwe trainer

4 november 2021, 21:17

Newcastle United heeft de nieuwe trainer zo goed als binnen. Eddie Howe moet de man worden die de club richting de top van de Premier League moet loodsen. Hij tekent een contract voor tweeënhalf jaar bij de ambitieuze club.

Dat meldt Sky Sports. Dat medium liet eerder al weten dat de trainer en de club met elkaar in gesprek waren. De Engelse club zocht een nieuwe trainer om uit de degradatiezone te komen. Dit seizoen werd de club overgenomen door een Saoedische eigenaar, waardoor de club inmiddels in sneltreinvaart naar de top wil. Maar op dit moment is degradatie dichterbij dan de bovenste plaatsen van de ranglijst.

Deze week leek er met Villarrea-trainer Unai Emery eindelijk witte rook te komen, maar de Spanjaard verkocht The Magpies 'nee'. Daardoor kwam Howe in beeld. Hij werkte jarenlang bij Bournemouth en loodste die club richting de Premier League. Uiteindelijk werd hij daar wel ontslagen, maar dat maakte zijn prestaties niet minder verdienstelijk. In de gesprekken met de clubleiding van Newcastle maakte hij daarnaast zo'n goede indruk, dat beide partijen elkaar snel gevonden hebben. 

Newcastle hoopt nu dat de oefenmeester ook die club omhoog kan helpen. Het duel met Brighton & Hove Albion van dit weekend lijkt te vroeg te komen voor de nieuwe keuzeheer. In dat geval neemt assistent-trainer Graeme Jones de taken op zich. De ploeg staat momenteel zeventiende met vier punten uit tien duels. Alleen Norwich City doet het nog slechter met slechts twee punten. Desondanks zou Howe dus mogelijkheden zien. Dat heeft wellicht alles te maken met het enorme budget dat beschikbaar is. In de winter zou de trainer dan ook bijna tweehonderd miljoen euro mogen uitgeven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen