Pongracic hard aangepakt na kritiek op Van Bommel

Pongracic hard aangepakt na kritiek op Van Bommel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 november 2021 – Marin Pongracic heeft zich in de nesten gewerkt bij VfL Wolfsburg. De centrumverdediger, die momenteel op huurbasis bij Borussia Dortmund speelt, bracht details over zijn contract naar buiten en haalde bovendien hard uit naar trainer Mark van Bommel. Directeur Marcel Schäfer heeft namens Wolfsburg duidelijk gemaakt daar niet over te spreken te zijn.

De directe aanleiding voor het beklag van Schäfer waren recente uitspraken van Pongracic in het online programma Flügelzange. De Kroaat onthulde daarin dat Dortmund zijn volledige salaris heeft overgenomen en dat zijn contract een afkoopclausule negen miljoen bevat; details die Wolfsburg niet graag naar buiten zag komen. Bovendien haalde hij uit naar de inmiddels ontslagen Van Bommel, die hem tijdens trainingen niet zou hebben laten meedoen met het partijspel. "Ik wilde door het lint gaan; het liefst ging hem te lijf", zei hij.

In gesprek met BILD ging Schäfer in op het gedrag van Pongracic, waarbij hij eraan herinnerde dat dit niet het eerste incident met de verdediger was. Eerder bracht hij bij Wolfsburg een 'geheime' teamavond toch naar buiten en was hij betrokken bij een feest in coronatijd. "Ik dacht dat we intensief met hem gesproken hadden en we zouden willen dat hij zich meer zou focussen", aldus Schäfer. "Uit het interview bleek echter dat hij nog steeds bezig is met dingen die geen rol zouden moeten spelen."

Schäfer gaf verder aan dat intern besproken zou worden welke maatregelen de club na het nieuwe incident zal nemen. BILD zelf voorspelde daarbij dat de verdediger na zijn verhuurperiode niet bij Wolfsburg terug zal keren. Overigens heeft Borussia Dortmund een optie tot koop op Pongracic, die afgelopen woensdag nog inviel in het duel tegen Ajax. 

gerelateerd