Opgelucht ADO bevestigt Amerikaanse overname

4 november 2021, 17:38

ADO Den Haag is gered. De club maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat het in Amerikaanse handen komt. Globalon Football Holdings, de voetbaltak van Bolt Football Holdings, neemt de Haagse club over van United Vansen.

Daarmee komt een einde aan een overnamesoap die maanden heeft geduurd. Meerdere partijen toonden interesse, maar telkens eindigden de onderhandelingen in een teleurstelling. In Den Haag is men vooral opgelucht nu de toekomst van de club is veiliggesteld.

"De onderhandelingen zijn vlot verlopen. De mensen van GFH werden door alle geledingen van de club geïnformeerd. Er was direct een klik. We hebben een partij gevonden die ADO Den Haag verder gaat helpen. Ik heet onze nieuwe eigenaar van harte welkom", reageert directeur Edwin Reijntjes.

"Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken. Ook wil ik onze staf, spelers, medewerkers en last but not least de supporters bedanken die al die maanden pal achter hun club zijn blijven staan. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar de gemeente Den Haag. Zonder hun steun waren we nooit zo ver gekomen. Wij staan als één man achter onze club in de regio Den Haag."

ADO meldt voorts dat de overname definitief wordt zodra de WHOA-overeenkomst (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is afgekeurd en de KNVB groen licht heeft gegeven. 'GFH is ervan overtuigd dat ADO Den Haag en zijn rijke geschiedenis een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van het Nederlandse voetbal', vervolgt de club in een verklaring. 'Het doel van ADO Den Haag moet zijn om opnieuw een belangrijke speler in de stad en de regio te worden, en zijn supporters stabiele en positieve resultaten te bieden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen