Dest ontbreekt bij Barcelona in Vigo, Dembélé wéér uit de roulatie

4 november 2021, 14:57

FC Barcelona was blij dat het eindelijk weer kon beschikken over Ousmane Dembélé. Maar die blijdschap is van korte duur. De aanvaller maakte dinsdag tegen Dinamo Kiev zijn eerste speelminuten van het seizoen, maar zit opnieuw bij de clubarts. De Catalanen laten weten dat Dembélé last van een spierblessure in zijn linkerdij heeft.

De problemen van Dembélé staan los van de eerdere blessure die de oud-speler van Borussia Dortmund opliep. De Franse aanvaller haakte tijdens het EK af en moest geopereerd worde aan een pees in de rechterknie. Hij miste hierdoor de eerste weken van het seizoen en maakte dinsdag, na een afwezigheid van 136 dagen, zijn comeback. Als invaller deed Dembélé een halfuur mee in Oekraïne, waar Barcelona een minimale 0-1 zege boekte op Dinamo Kiev.

Het zal voorlopig bij deze schamele minuten blijven, want Dembélé kampt nu met een hamstringblessure. Door die problemen moet de international van Frankrijk het uitduel tegen Celta de Vigo laten schieten. Dembélé is ook niet opgenomen in de Franse selectie die donderdagmiddag bekend werd gemaakt door bondscoach Didier Deschamps. Het is nog onduidelijk wanneer FC Barcelona weer een beroep kan doen op Dembélé.

Lees ook: Barcelona hoopvol: Frenkie en Ansu Fati terug in basiself

Naast Dembélé zal ook Sergiño Dest niet in actie komen tegen Celta de Vigo. De vleugelverdediger heeft last van zijn onderrug, zo laat zijn club weten. Pedri, Gerard Piqué en Martin Braithwaite zijn eveneens niet beschikbaar voor interim-trainer Sergi Barjuán. Zij zijn al langer uit de roulatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen