'Dortmund overweegt stappen richting UEFA om rood Hummels'

4 november 2021, 14:22

Borussia Dortmund is niet van plan zich zomaar neer te leggen bij de schorsing die verdediger Mats Hummels heeft opgelopen door zijn veelbesproken rode kaart woensdag tegen Ajax (1-3).

De Duitse topclub is in gesprek met een juridisch adviseur om eventuele stappen te overwegen, zo meldt Kicker. Mocht Hummels daadwerkelijk geschorst worden door de UEFA, dan zal Borussia Dortmund zich daar hoogstwaarschijnlijk niet bij neerleggen en in beroep gaan.

Borussia Dortmund was in het duel tegen de Amsterdammers de bovenliggende partij, tót Hummels na een half uur spelen door de Engelse scheidsrechter Michael Oliver naar de kant werd gestuurd na een tackle op Ajax-aanvaller Antony. De VAR bestudeerde de beelden hierna nog, maar besloot mee te gaan in de beslissing van de leidsman.

Dortmund-directeur Michael Zorc liet al doorschemeren de stap richting de UEFA te gaan maken. Hij noemde de rode kaart van Hummels 'een duidelijk verkeerde beslissing.' "Het maakte onze wedstrijd kapot en de wedstrijd werd daardoor beslist. We gaan hoe dan ook contact zoeken met de UEFA."

Lees ook: Hummels over 'onsportieve' Antony: "Nog geen goede sportman"

Door de nederlaag tegen Ajax moet Borussia Dortmund nog alle zeilen bij zetten om overwintering in de Champions League veilig te stellen. Sporting Portugal is in punten namelijk op gelijke hoogte gekomen met de Duitsers. Ajax is door de driepunter wel al verzekerd van de koppositie in de groep, tenzij Sporting in Amsterdam met een monsterscore wint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen