'Newcastle schakelt vlug door na afwijzing Emery; akkoord nabij'

4 november 2021, 11:31

Newcastle United werd sinds de overname door een steenrijk consortium uit Saoedi-Arabië gelinkt aan meerdere grote namen voor de vrijgekomen trainerspositie door het ontslag van Steve Bruce. Deze week leek er met Villarrea-trainer Unai Emery dan eindelijk witte rook te komen, maar de Spanjaard verkocht The Magpies 'nee'.

Volgens Engelse media komt de afwijzing van Emery vooral doordat hij zich niet goed kan verplaatsen in de visie van de Premier League-club. Eddie Howe, die jarenlang succesvol was met Bournemouth, was namelijk de schaduwkandidaat van Emery. Een coach die volgens de Spaanse Europa League-koning een totaal andere visie hanteert dan hij.

Toch lijkt Howe nu écht spoedig te worden gepresenteerd als nieuwe eindverantwoordelijke op St. James' Park. Sky Sports meldt dat Newcastle United en de Engelse trainer inmiddels met elkaar in gesprek zijn gegaan en de verwachting is dat de kogel spoedig door de kerk zal zijn. Wel lijkt het competitieduel met Brighton and Hove Albion dit weekend te vroeg te komen voor de nieuwe keuzeheer. In dat geval neemt assistent-trainer Graeme Jones de honours nog waar.

Lees ook: AFC Bournemouth breekt na degradatie met trainer Howe

Howe zit sinds zijn vertrek bij Bournemouth zonder club. Met die club degradeerde hij in 2020 uit de Premier League, waarop hij na acht jaar besloot te vertekken. Een nieuwe uitdaging van Howe laat sinds dat moment nog op zich wachten. Eerder werkte de 43-jarige coach bij Burnley.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen