Duitse politie: 58 Feyenoord-hooligans gearresteerd in Berlijn

4 november 2021, 12:07

De Berlijnse politie heeft woensdagavond 58 Feyenoord-hooligans gearresteerd. Dit meldt een politiewoordvoerder van het lokale korps aan het Algemeen Dagblad. Ook werden 13 supporters van Conference League-tegenstander Union Berlin én Energie Cottbus in de boeien geslagen.

De aanhangers van de drie clubs zouden uit zijn geweest op een gevecht. De politie heeft de zeventig mannen en één vrouw uiteindelijk op kunnen pakken met gevechtsmateriaal. "Ze werden onderschept in Kreuzberg (een Berlijnse uitgaanswijk) en in het Treptower Park met verzwaarde handschoenen, vechtbitjes en bivakmutsen bestemd voor een gewelddadig treffen. Daarnaast staken ze vuurwerk af", citeert de krant de woordvoerder.

De 71 arrestanten zitten donderdagochtend nog altijd vast. Ze lijken daardoor de Conference League-ontmoeting tussen Union Berlin en Feyenoord aan zich voorbij te moeten laten gaan. "Ze verschijnen later vandaag voor een onderzoeksrechter. Er wordt onderzocht of ze tot het eind van de dag vastgehouden kunnen worden."

Lees ook: Feyenoord en AZ kunnen zich al verzekeren van Europese overwintering

In Rotterdam was er in aanloop naar het treffen tussen Feyenoord en Union Berlin ook al gedoe: toen vielen Rotterdamse hooligans directieleden van de Duitsers aan. De Bundesligaclub riep supporters vervolgens op om niet in Union-kleding naar De Kuip te trekken. Gisteren werd ook nog eens een historisch deel van de Berlijnse muur beklad met Feyenoord-graffiti. Feyenoord kan zich vanavond in Berlijn al verzekeren van Europese overwintering, mits ook het andere resultaat in de groep gunstig uitpakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen