Dubbelslag Gini helpt PSG amper, City klopt Brugge

3 november 2021, 23:02

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een late tik moeten incasseren op bezoek bij RB Leizpig. De Parijzenaars waren lange tijd op weg naar een overwinning, maar slikten in blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Manchester City had in eigen huis weinig moeite met Club Brugge.

RB Leizpig - Paris Saint-Germain 2-2

In Duitsland kreeg Georginio Wijnaldum eindelijk weer eens een basisplaats aan de zijde van PSG. De middenvelder greep die kans direct aan om zich te laten gelden. Het eerste deel van de wedstrijd was echter volledige voor Leipzig, dat via Christopher Nkunku op 1-0 kwam. Nog binnen het kwartier liet André Silva na om vanaf de strafschopstip voor de 2-0 te zorgen.

PSG schoot wakker en kwam via Wijnaldum op gelijke hoogte. Op aangeven van Kylian Mbappé schoof de Nederlander de bal tegen de touwen. Daar bleef het vervolgens niet bij. Hij ontsnapte aan buitenspel en kopte meteen ook zijn tweede doelpunt in het shirt van PSG binnen. In extremis ging het echter toch nog helemaal mis voor PSG. Na een overtreding van Gianluigi Donnarumma schoot Dominik Szoboszlai Leipzig vanaf de stip naar een punt.

Manchester City - Club Brugge 4-1

Ruud Vormer en Noa Lang begonnen in de basis bij Brugge. Bas Dost moest genoegen nemen met een plekje op de bank en datzelfde gold voor Nathan Aké aan de kant van de gastheer. Het was voor de aanwezige toeschouwers niet lang wachten op het eerste doelpunt. Na een kwartier maakte Phil Foden er 1-0 van, maar een eigen doelpunt van John Stones hield Brugge langszij.

Na de thee kwam Dost binnen de lijnen, maar kon Brugge een nederlaag niet voorkomen. Al snel zette Riyad Mahrez de thuisploeg op voorsprong en in de laatste twintig minuten deden invaller Raheem Sterling en Gabriel Jesus ook nog een duit in het zakje. Door de ruime overwinning is City al zo goed als zeker van overwintering in de Champions League. Het gat met nummer drie Brugge is vijf punten.