Wijnaldum blij met blessure Messi, Dumfries weer tweede keuze

3 november 2021, 20:21

Terwijl alle ogen in Nederland zijn gericht op hoe Ajax woensdagavond zal proberen de overwintering in de Champions League veilig te stellen, worden er ook genoeg andere prachtige affiches afgewerkt. Daarin is er weer volop plaats voor Nederlandse inbreng op het hoogste Europese podium. Het meest opvallend is de basisplaats van Georginio Wijnaldum, die stiekem blij zal zijn dat Lionel Messi geblesseerd is.

Paris Saint-Germain neemt het op tegen RB Leipzig en wil de eerste plek in de poule behouden. In die strijd moet het het wel stellen zonder Messi, die last heeft van een hamstringblessure. Waar Wijnaldum het de afgelopen maanden vaak moest doen met een plek op de bank, profiteert hij nu van de afwezigheid van de Argentijn en dus begint hij aan de aftrap. Brian Brobbey is er bij tegenstander RB Leipzig helemaal niet bij.

Ook in de andere wedstrijd in deze poule is er volop Nederlandse inbreng. Bij Manchester City moet Nathan Aké het weliswaar doen met een reserveplek, maar Noa Lang en Ruud Vormer verschijnen wel aan de aftrap bij tegenstander Club Brugge. Zoals de laatste weken wel vaker begint ook Bas Dost op de bank en bij Inter Milaan, dat het opneemt tegen verrassing FC Sheriff, mag ook Denzel Dumfries zijn trainingspak aanhouden. Dit weekend begon hij nog in de basis en gaf hij een assist, maar in de belangrijke wedstrijden krijgt Matteo Darmian steevast de voorkeur.

Lees ook: 'Zuid-Amerikanen hinderen integratie Wijnaldum bij PSG'

Stefan de Vrij kan echter wel rekenen op een basisplek bij Inter. Hij werd dit weekend nog gespaard door zijn trainer, maar doet wel mee tegen de Moldaviërs. Zijn kompaan bij het Nederlands elftal Virgil van Dijk staat in de basis bij Liverpool, dat de topper speelt tegen Atlético Madrid. Liverpool won tot nu toe nog alle duels in de Champions League, terwijl Atlético pas vier punten pakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen