AZ U19 boekt knappe zege in tweede ronde Youth League

AZ U19 boekt knappe zege in tweede ronde Youth League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 november 2021 – De beloften van AZ hebben woensdagavond een 0-1 overwinning geboekt in de tweede ronde van de Youth League. De Alkmaarders hadden het in Frankrijk behoorlijk lastig met het stugge Angers SCO. Uiteindelijk bleek een treffer van Lewis Schouten voldoende.

AZ had in de eerste ronde kinderlijk eenvoudig afgerekend met Qäbälä PFK uit Azerbeidzjan. Die tegenstander werd met 0-4 en 7-0 verslagen en dat was dus ruim voldoende voor een plekje in de tweede ronde. Op Franse bodem werd al snel duidelijk dat AZ het minder gemakkelijk ging krijgen. Angers begon de wedstrijd namelijk met wat speldenprikjes.

Daarna was het vooral de beurt aan de bezoekers. Fedde de Jong kreeg zijn inzet niet achter de doelman, terwijl Myron van Brederode tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer was. Na de thee werd AZ in het zadel geholpen door Yacine Gaya. De verdediger va Angers haalde Van Brederode onderuit, kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Met een man meer zocht AZ fanatiek de aanval en twintig minuten voor tijd werden de gasten beloond. Schouten kroonde zich tot matchwinner door de enige treffer van de wedstrijd binnen te schieten. Over drie weken staat op dinsdag 23 november (16.00 uur) de return tussen beide ploegen op het programma.

Reacties

gerelateerd