Ajax U18 geeft voorbeeld met zege in Dortmund

Ajax U18 geeft voorbeeld met zege in Dortmund

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 november 2021 – De beloften van Ajax hebben woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Youth League. De ploeg van trainer Dave Vos zegevierde in Duitsland met 0-1 op bezoek bij Borussia Dortmund. De eerste wedstrijd tegen die opponent werd eerder nog met 1-5 verloren.

Ajax begon uitstekend op Duitse bodem en was in de eerste tien minuten meerdere keren dreigend. Het was dan ook niet verrassend te noemen dat de bezoekers na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een pegel van Tristan Gooijer kon nog worden gekeerd door de doelman, maar in de rebound scoorde Christian Rasmussen op aangeven van Kristian Hlynsson alsnog: 0-1.

Na de sterke openingsfase van de Amsterdammers begon Dortmund aan te dringen. Dat leverde echter geen grote kansen op voor de Duitse talenten. Ook na de thee was Ajax de meest dreigende ploeg. In het laatste kwartier van de wedstrijd begon Dortmund pas echt te jagen op de gelijkmaker, maar Ajax hield stand en trok de zege over de streep.

Door de overwinning doet Ajax U18 goede zaken in groep C van de Youth League. De manschappen van coach Vos hebben na vier wedstrijden zeven punten verzameld en hebben overwintering in eigen hand. De Amsterdammers spelen nog een uitwedstrijd tegen Besiktas en sluiten de groepsfase op De Toekomst af tegen Sporting CP.

gerelateerd