Twijfels over Feyenoord-deal: "Denk dat Te Kloese in MLS blijft"

3 november 2021, 15:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dennis te Kloese lijkt de voornaamste kandidaat om Mark Koevermans op te volgen als algemeen directeur van Feyenoord. Te Kloese is momenteel werkzaam bij LA Galaxy, maar dat is volgens MLS-watcher Sebastian Salazar geen perfecte match. Of Feyenoord de volgende stap zal zijn, betwijfelde hij echter nog.

Salazar volgt de MLS namens ESPN en praatte de Nederlandse tak van die zender bij. "De tijd van Dennis te Kloese in Los Angeles heeft niet voldaan aan zowel zijn verwachtingen als die van LA Galaxy", vertelde hij. "Dit is een club die gewend is om prijzen te pakken, maar sinds de komst van Te Kloese hebben ze niks gewonnen. Dat terwijl ze dit seizoen de MLS-club zijn die het meest uitgeeft aan salarissen." 

Dat zegt volgens hem echter niets over de kwaliteiten van Te Kloese zelf. "Ik denk dat hij de hoogste baas moet zijn in een organisatie en ik denk niet dat dat bij Galaxy het geval is. Er is een president die nog boven hem staat. Chris Klein, een oud-speler van Galaxy, die veel te zeggen heeft in de beslissingen van de club. Voor beide partijen zou het goed kunnen zijn om uit elkaar te gaan."

Het is overigens nog maar de vraag dat ook betekent dat de weg naar Feyenoord vrij is: ook uit de MLS is veel interesse voor Te Kloese. "Er zijn veel goede mogelijkheden in de MLS. Ik denk zelf dat hij daar zal belanden. Hij was al dichtbij een akkoord met Houston Dynamo en ook de baan bij FC Cincinnati zou goed bij hem passen. Daar zou er niemand zijn die boven hem staat en zal hij de volledige macht hebben. Dat heeft hij ook nodig."

Lees ook: Te Kloese open voor Feyenoord: "Maar kan hier niet zomaar weg"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen