'Centrumverdediger' De Roon onder de indruk van Koopmeiners

3 november 2021, 10:14   Bijgewerkt: 3 november 2021, 10:28

Net als in Manchester slaagde Atalanta er dinsdagavond weer niet in om in de Champions League te winnen van United. Dit keer was het wel heel dichtbij, maar opnieuw was het Cristiano Ronaldo die in extremis toesloeg en de eindstand op 2-2 bepaalde. Het leidde tot een balende Marten de Roon na afloop.

"Als je 'm zo laat tegen krijgt, in de allerlaatste minuut, terwijl ze eigenlijk over de gehele weinig gecreëerd hebben...", legde De Roon tegenover RTL zijn teleurstelling uit. "Het voelde alsof we zo dichtbij waren dat we hem gingen winnen. Dan is het de individuele kwaliteit van Ronaldo die 'm toch weer over de streep trekt. Dan baal je, want met drie punten hadden we er een stuk beter voor gestaan."

Terwijl United en Villarreal samen aan kop gaan met zeven punten, staat Atalanta met vijf punten op plek drie en is de missie kraakhelder. "We moeten gewoon twee keer winnen om door te gaan. We weten wat ons te doen staat, te beginnen met de eerste in Bern", doelde hij op de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Young Boys. Tot slot wacht Atalanta daarna de thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Lievelingsplekkie

De Roon zelf speelde tegen United net zoals de afgelopen wedstrijden opnieuw in een voor hem speciale rol: als een van de drie centrumverdedigers. "Er zijn veel verdedigers geblesseerd geraakt de afgelopen weken. Vandaag keerde er eentje (Berat Djimsiti, red.) terug na rust. Dat was positief voor mij, want ik kon gelijk weer naar het middenveld. Soms is het nodig voor het team, maar ik hoop dat ik snel weer terug kan naar het middenveld. Dat is wel m'n lievelingsplekkie."

Koopmeiners

Wel een vast gezicht op het middenveld de afgelopen weken was aanwinst Teun Koopmeiners, die steeds beter zijn draai lijkt te vinden in Bergamo. "Hij doet het supergoed", ziet ook De Roon. "Met de taal is het winnen, maar ik kan hem gelukkig makkelijk helpen en vertaal veel voor hem. Je ziet gewoon dat hij veel kwaliteiten heeft en hij speelt ontzettend goed. Dat is zijn verdienste en als hij het zo doorzet, kan hij met zijn leeftijd alleen nog maar groeien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen