Pijnlijke statistieken voor PSV en Drommel: "Rechterrijtjeploeg"

3 november 2021, 09:13

Het probleem dat PSV te veel doelpunten tegen krijgt, is inmiddels bekend. De nummer twee van de Eredivisie staat op negentien tegengoals, waarmee slechts vier ploegen in de competitie het slechter deden. Verslaggever Cristian Willaert dook om die reden in de verdedigende statistieken van de club, en schrok daarbij van de conclusies. 

In Voetbalpraat vertelde Willaert naar een paar zaken gekeken te hebben. "Allereerst: hoe goed verdedigen verdedigers van PSV? Hoe moeilijk is het om een verdediger van PSV uit te spelen? Dan blijkt: de spelers van PSV zijn 115 keer voorbij gedribbeld. Daarmee staan ze twaalfde in het klassement; elf ploegen is dat minder gebeurd. Verdedigend zijn ze dus eigenlijk een rechterrijtjeploeg. Ik vind dat schokkend."

"Iets anders wat vaak een tegengoal oplevert: de bal inleveren op eigen helft", ging Willaert verder. "Je zag zeggen: het is PSV, goede opbouw en goed positiespel, maar daarin zijn ze de dertiende van de Eredivisie. Slechts vijf ploegen verliezen vaker de bal op eigen helft dan PSV. Ik vind dat schokkende cijfers, vooral ook omdat ze vorig jaar veel beter waren."

Bij dergelijke statistieken kon ook doelman Joël Drommel niet buiten schot blijven. "38,46 procent van alle schoten op doel binnen de zestien wordt tegengehouden. De rest gaat erin. Daarmee is zijn percentage het laagst van de hele Eredivisie." Dat kwam volgens Willaert niet omdat veel goals onhoudbaar waren. "Dat wordt ook bijgehouden met zogenaamde prevented goals. Dan komt het erop neer dat drommel eigenlijk 8,3 doelpunten te veel heeft doorgelaten."

"Ze hebben dus een probleem met een keeper die geen ballen pakt, verdedigers die ballen inleveren en als de tegenstander op ze af komt, is het ook nog heel makkelijk om er voorbij te dribbelen", concludeerde Willaert. "Eigenlijk is in alle opzichten voor PSV het probleem groot. Dan vraag ik me af: hoe gaan ze dat oplossen?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen