Solskjaer grapt over Van de Beek: "Nooit je kauwgom doorslikken"

3 november 2021, 08:15   Bijgewerkt: 3 november 2021, 09:37

Het was weliswaar kort, maar voor het eerst in anderhalve maand mocht Donny van de Beek dinsdagavond weer eens invallen namens Manchester United. In die korte tijd lukte het hem wel om op zijn trainer Ole Gunnar Solskjaer een positieve indruk achter te laten. 

"De kwaliteiten die zij (invallers Van de Beek, Jadon Sancho en Edinson Cavani, red.) hebben, konden ons helpen vandaag", blikte Solskjaer terug, geciteerd door Manchester Evening News. Daarbij zag hij Van de Beek een belangrijke bijdrage leveren aan de late gelijkmaker van Cristiano Ronaldo. "Donny maakte de loopactie bij het laatste doelpunt. Hij blijft hard werken en heeft de kwaliteiten om gesloten defensies open te breken. Hij scoorde zelf ook nog bijna. Ik denk dat alle invallers het goed gedaan hebben."

Lees ook: Ronaldo de held bij Man United

In gesprek met RTL ging de trainer van Manchester United nog iets dieper in op de situatie van Van de Beek. "Ik begrijp Donny. Hij is gefrustreerd en teleurgesteld, maar ik zie hem wel elke dag hard werken, en met een lach. Hij is een professional en hij weet dat het soms zo kan gaan in het voetbal. Hij speelt niet, maar hij laat ons en zichzelf niet vallen. Ik ben blij dat we hem erbij hebben."

De weinige speelminuten van Van de Beek zijn extra vervelend, omdat United hem naar verluidt niet naar Everton wilde laten vertrekken. Solskjaer weerlegde dat verhaal echter: "We hebben nooit een bod van Everton gekregen, dat zijn speculaties." Gevraagd naar de eerdere Champions League-wedstrijd tegen Villarreal, waar de middenvelder gefrustreerd zijn kauwgom op de grond gooide nadat hij niet mocht invallen, moest Solskjaer lachen. "Ik heb als kind geleerd dat je nooit je kauwgom moet inslikken. Hij moest het ergens laten en in deze coronatijden is het vast ook niet slim om het aan iemand af te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen