Ronaldo de held bij Man United, Danjuma scoort

2 november 2021, 23:06   Bijgewerkt: 2 november 2021, 23:34

Cristiano Ronaldo toonde dinsdagavond maar weer eens zijn klasse in de Champions League. Net als in de heenwedstrijd scoorde hij tegen Atalanta in de absolute slotfase, waarmee hij Manchester United aan een punt hielp. Daarvoor leek zijn ploeg te gaan verliezen door een opvallend doelpunt van Duvan Zapata. Die goal werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR beoordeelde dat het wel degelijk een geldige treffer was.

De Italianen kwamen op voorsprong via Josip Ilicic na twaalf minuten spelen. De thuisploeg hield daarna het overwicht, maar wist de voorsprong niet uit te bouwen. Sterker nog, vlak voor rust werd het gelijk door Ronaldo. De Portugese superster zette de aanval zelf op en na een vliegensvlugge combinatie met Mason Greenwood en landgenoot Bruno Fernandes maakte hij de aanval zelf ook af.

Lees ook: Fati goud waard voor Barça bij rentree; Bayern vermaakt en wint

In de tweede helft leek Zapata door eerdergenoemde goal de gevierde man te worden, maar niets bleek minder waar. Ronaldo zorgde in de extra tijd alsnog voor gejuich bij de bezoekers. Donny van de Beek deed als invaller tien minuten mee en was kort na de tweede treffer van de Portugees nog dicht bij de 2-3, maar zijn inzet belandde op de handen van doelman Juan Musso. Desondanks zal de Nederlandse middenvelder met een tevreden gevoel van het veld stappen. Atalanta-basisspelers Marten de Roon en Teun Koopmeiners zullen een stuk minder blij zijn.

Villarreal – Young Boys 2-0

Door de overwinning van de Engelsen doet ook Villarreal goede zaken in de stand. De ploeg staat namelijk op gelijke hoogte met United doordat Young Boys met 2-0 werd verslagen. Middenvelder Etienne Capoue zorgde na iets meer dan een half uur speeltijd voor de openingstreffer. Lang leek dat het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn, maar een minuut voor tijd maakte Arnaut Danjuma de tweede treffer voor de Spanjaarden.

Juventus – Zenit 4-2

Juventus is door de overwinning op Zenit al zeker van een plekje in de volgende ronde van de Champions League. Een welkome opsteker voor de Italianen, die in de competitie vooralsnog moeizaam presteren met een negende plaats op de ranglijst. Matthijs de Ligt zat de afgelopen wedstrijden op de bank, maar mocht nu wel meedoen vanaf de aftrap. Leonardo Bonucci zorgde voor een eigen doelpunt, maar dat had geen gevolgen. Paulo Dybala (2), Federico Chiesa en Álvaro Morata zorgden met hun goals voor een ruime overwinning. Zenit-spits Sardar Azmoun scoorde nog in de blessuretijd, maar het veranderde de feeststemming bij de Italianen niet.

Sevilla – Lille 1-2

Sevilla en Lille waren voor hun onderlinge ontmoeting van dinsdagavond nog zonder overwinning in de groep. Sven Botman ontbrak bij Lille nog altijd wegens een liesblessure, maar zag zijn ploeg wel winnen. Dat terwijl de Spanjaarden op voorsprong kwamen via Lucas Ocampos. Voor rust werd de stand weer gelijk door een benutte strafschop van spits Jonathan David nadat Timothy Weah naar de grond ging. Na rust zorgde Jonathan Ikoné voor de winnende treffer aan Franse zijde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen