Coronamaatregelen raken amateurvoetbal: "Dit gaat te ver"

2 november 2021, 22:14

De nieuwe coronamaatregelen die demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond aankondigden raken ook het amateurvoetbal. Zo wil het kabinet het coronatoegangsbewijs op meerdere plaatsen gaan hanteren, zoals ook bij 'georganiseerde sportbeoefening', waar voetbalverenigingen dus ook onder vallen. Dit leidde al direct tot de nodige weerstand.

Rutte gaf tijdens zijn persconferentie aan lang getwijfeld te hebben om het coronatoegangsbewijs ook bij sportverenigingen te verplichten. De reden om het toch te doen, was om te voorkomen dat andere maatregelen nodig zijn die 'de economie op slot zetten'. Daarbij werd meegenomen dat in de naderende wintermaanden aanwezige ouders ook sneller de kantine zullen opzoeken.

Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen, reageerde woest en sprak zelfs van een 'totale lockdown van de Nederlandse amateursport'. "Wie dit van ons verlangt, is niet ter zake kundig", haalde hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit is onvoorstelbaar: elke trainingsavond, elke wedstrijdavond. We praten over complexen die van alle kanten vrij toegankelijk zijn. Geen enkele club kan hier de controle over behouden. Daarnaast heeft elk elftal wel enkele spelers die niet zijn gevaccineerd. Zonder hen kan de competitie niet worden afgemaakt. En dan wil men dit ook nog zaterdag al in laten gaan."

"Hoe dan?", vroeg Van Olffen zich af. "Wie gaat dit regelen? Het sporten wordt de mensen onmogelijk gemaakt, of het nu voetballers, tennissers of badmintonners zijn. Wie bedenkt zoiets? Ik heb me deze hele periode van corona nooit uitgesproken over maatregelen, dat is niet aan mij, maar dit gaat te ver. Ik ben nu echt boos."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen