Dost liet Feyenoord links liggen: "Mijn hele leven op zijn kop gezet"

2 november 2021, 21:39

Bas Dost werd afgelopen zomer gelinkt aan Feyenoord, maar de aanvaller ging niet naar Rotterdam. Daar koos de spits bewust voor: hij wilde voor zijn kans blijven gaan bij Club Brugge, de kampioen van België. Vanaf zijn komst was de aanvaller meteen onomstreden, maar dit seizoen heeft hij het een stuk moeilijker.

"Ik was hier net een halfjaar. Ik heb mijn hele leven op zijn kop gezet om naar hier te komen, om dan na een halfjaar te zeggen: 'Ik ga er weer vandoor...'?", stelt Dost in gesprek met Het Laatste Nieuws. Het eerste halve seizoen na zijn overstap vanaf Eintracht Frankfurt leverde hem tien doelpunten op in 21 wedstrijden. "In mijn ogen zijn dat oké statistieken. Het kon beter, ja, maar die cijfers zijn gewoon prima. Ik was bovendien hongerig. Omdat ik het gevoel heb dat het nog veel beter kan. Dus nee, vertrekken in augustus was geen optie."

Dit seizoen moest hij het vaak doen met een plek op de bank, maar deze week kon hij zich weer van zijn beste kant laten zien. In het bekerduel met KMSK Deinze scoorde hij woensdag tweemaal, terwijl hij afgelopen weekend ook twee doelpunten maakte in het competitieduel met Sint-Truiden, dat met 3-0 gewonnen werd. Het was sowieso een mooie zaterdag voor de spits, die voor het eerst sinds 25 juli in de basis mocht starten bij een competitiewedstrijd.

Lees ook: Dost is terug: spits ook in competitierentree beslissend

"Ik speelde de laatste tijd niet veel, maar het is de kunst om gas te blijven geven wanneer je uit de boot valt", vertelde hij afgelopen weekend aan Sporza. "Dat deed ik, ik mocht starten in de beker en deed mijn stinkende best. Ik heb drie maanden weinig gespeeld en heb de club wel wat centen gekost, dat de fans me dan toch zo blijven steunen, dat doet me wel wat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen