Ziyech eindelijk weer belangrijk; Wolfsburg zet weg omhoog in

2 november 2021, 20:41

Hakim Ziyech was dinsdagavond eindelijk weer eens belangrijk voor Chelsea. In het Champions League-duel tegen Malmö FF kon de ploeg de kansen lange tijd niet benutten, tot de oud-Ajacied in de 56e minuut een niet te missen mogelijkheid kreeg. Die treffer - zijn eerste in bijna drie maanden tijd - bepaalde de eindstand in Zweden op 0-1. 

Na een teleurstellend eerste seizoen slaagde Ziyech er ook dit seizoen nog niet echt in om van waarde te worden voor Chelsea. Hij begon nog goed met een treffer in de gewonnen Europese Supercup-wedstrijd tegen Villarreal, maar zat daarna door aanhoudende klachten en slechte vorm veelal op de bank. Zijn basisplaats tegen Malmö FF was daarmee een unicum; het was de eerste keer dit seizoen dat Ziyech drie wedstrijden achter elkaar aan de aftrap stond.

Overigens had Ziyech zijn basisplaats deels te 'danken' aan de blessures van ploeggenoten Romelu Lukaku en Timo Werner, die Chelsea dinsdag juist goed had kunnen gebruiken. Zo gemakkelijk als het scoorde in de thuiswedstrijd tegen Malmö (4-0), zo moeizaam ging het in Zweden. Liefst veertien doelpogingen noteerde Chelsea in de eerste helft, maar onder meer Ziyech en gelegenheidsspits Kai Havertz wisten het net niet te vinden.

Na rust lukte dat Ziyech dus wel, al ging de dank bij zijn goal ook uit naar Callum Hudson-Odoi. Hij legde de bal perfect voor op zijn ploeggenoot, die daardoor alle ruimte had om eenvoudig binnen te tikken. Malmö, de ploeg van oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson, creëerde zelf nauwelijks iets en dus zou de treffer van Ziyech de enige van de wedstrijd blijken. Zo staat Chelsea in punten gelijk met Juventus (allebei negen) en kunnen The Blues vanavond rustig bekijken wat de concurrent in eigen huis doet tegen Zenit Sint-Petersburg.

VfL Wolfsburg - RB Salzburg 2-1

VfL Wolfsburg heeft dinsdagavond ook het tweede duel na het ontslag van Mark van Bommel gewonnen. De Nederlander boekte acht duels op rij geen zege met de ploeg, maar zag opvolger Florian Kohfeldt dat na de 0-2 zege op Bayer Leverkusen ook tegen RB Salzburg doen.

Wout Weghorst keerde terug in de spits na zijn coronabesmetting, maar de Duitse doelpunten kwamen van Bote Baku en Lukas Nmecha. Oud-Ajacied Maximilian Wöber deed met een prachtige vrije trap nog iets terug namens de Oostenrijkers, maar kon de 2-1 nederlaag niet voorkomen. Zo leed Salzburg de eerste nederlaag, terwijl het voor Wolfsburg juist de eerste overwinning in poule G was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen