Opmerkelijke boete voor Mourinho wegens 'ironisch gedrag'

2 november 2021, 18:26

José Mourinho heeft dinsdag een opmerkelijke boete gekregen van de Italiaanse voetbalbond. Voor de verandering paste de trainer van AS Roma na het met 1-2 verloren duel tegen AC Milan goed op zijn woorden, maar zijn gedrag buiten de camera kwam hem toch op een straf te staan.

De Portugees was het na afloop van de wedstrijd tegen Milan niet eens met enkele beslissingen van de arbitrage, maar voelde een straf al aankomen. Daarom lette hij juist extra goed op zijn woorden. "Ik wil alleen Milan feliciteren met de overwinning. Over de rest moet ik even nadenken, want ik wil zondag nog wel in dug-out zitten", zie hij cynisch. "Laat ik het erop houden dat er geen respect is voor iedereen die deze club een warm hart toedraagt." 

Toch was de tuchtcommissie niet blij met zijn gedrag. Een schorsing bleef Mourinho inderdaad bespaard, maar hem werd wel een boete van 10.000 euro opgelegd. Reden was dat de trainer 'ironisch gedrag' heeft vertoond ten opzichte van scheidsrechter.

Het Roma van Mourinho maakt een lastige fase door. Van de laatste vijf duels (alle competities) werd er slechts één gewonnen. Drie keer leed de ploeg een nederlaag, met als meest opvallende de 6-1 in de Conference League tegen het Noorse Bodø/Glimt. In de Serie A staat de ploeg nog wel op plek vier, maar inmiddels wel op grote afstand van de top drie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen