Weghorst direct terug in basiself; drie op een rij voor Ziyech

2 november 2021, 21:30

Wout Weghorst keert vanavond terug in de basiself van VfL Wolfsburg. De spits ontbrak is pas net hersteld van zijn coronabesmetting, maar in het Champions League-duel tegen RB Salzburg wordt er direct een beroep op hem gedaan. Tegelijkertijd neemt Chelsea het met Hakim Ziyech aan de start op tegen Malmö FF.

Voor Wolfsburg is het duel van vanavond een zeer belangrijke. In de eerste drie wedstrijden, waarin de ploeg nog werd geleid door de nu ontslagen trainer Mark van Bommel, pakte de ploeg namelijk slechts twee punten. Daarmee staat het nu onderaan in groep G, terwijl de tegenstander van vanavond met zeven punten de ongeslagen koploper is. 

Van Bommels vervanger begon zaterdag bij Wolfsburg met een knappe 0-2 overwinning op Bayer Leverkusen. Ten opzichte van dat duel is aanvaller Maximilian Philipp gepasseerd om plaats te maken voor Weghorst. Dat betekent dat zijn voornaamste concurrent, de 22-jarige talentvolle, aanvaller Lukas Nmecha, samen met de Nederlander in de aanval begint. Micky van de Ven zit wederom op de bank en wacht nog op zijn eerste minuten voor Wolfsburg.

Ziyech

Tegelijkertijd met Wolfsburg, om 18:45 uur dus, komt ook Chelsea in actie. The Blues gaan op bezoek bij het nog puntloze Malmö FF, gecoacht door trainer Jon Dahl Tomasson. De basisplaats voor Hakim Ziyech in dat duel is een teken dat het met de oud-Ajacied weer enigszins de goede kant op gaat. Voor het eerst dit seizoen staat hij drie duels achter elkaar in de basis, al komt dat ook door de afwezigheid van de geblesseerde spitsen Romelu Lukaku en Timo Werner. Kai Havertz staat om die reden opnieuw in de punt van de aanval. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen