Kökcü blij met Europees duel na Sparta: "Makkelijker voetballen"

2 november 2021, 16:16

Feyenoord bereidt zich deze dagen voor op een belangrijk Conference League-weerzien met Union Berlin. Die wedstrijd lijkt in groot contrast te staan met afgelopen zondag, toen de club op kunstgras maar net wist te winnen van een stug Sparta. Dat er nu een op papier sterkere tegenstander wacht, ziet Feyenoorder Orkun Kökcü juist als een voordeel. 

"Ik ben het ermee eens dat Sparta niet onze beste wedstrijd was", begon Kökcü met een understatement in gesprek met het officiële kanaal van zijn eigen club. "Voetballend moet het donderdag natuurlijk beter. Ik moet eerlijk zeggen dat Europese wedstrijd altijd lekker zijn na zo'n wedstrijd. Dan speel je tegen een tegenstander die ook gewoon wil voetballen tegen ons. Dan komen er vanzelf meer ruimtes en is het voor ons ook makkelijker voetballen."

Feyenoord tikte dit seizoen enkele keren een zeer hoog niveau aan, onder meer in de Conference League-wedstrijden tegen Slavia Praag en aankomende tegenstander Union Berlin. "Het is niet per se dat we meer geven, maar de tegenstander kent ons niet", verklaarde Kökcü. "Ze hebben niet een (defensief, red.) strijdplan zoals bijvoorbeeld Sparta en RKC dat hadden. Zij willen ook de punten pakken en dus komen er meer ruimtes, waardoor wij ook beter tot ons recht komen."

Het tweede duel tegen Union Berlin wordt donderdagavond om 21.00 uur afgewerkt. Feyenoord is op dit moment koploper in groep E met zeven punten (drie meer dan Maccabi Haifa en vier meer dan Slavia Praag en Union Berlin) en kan bij winst dus een uitstekende zaken doen. "We hebben veel vertrouwen", aldus Kökcü. "We zijn koploper en als we nu weten te winnen, maken we een heel grote kans om te overwinteren. Het wordt een heel belangrijke wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen