Geen Haaland, wel een andere goaltjesdief in Noorse selectie

2 november 2021, 15:20

Stale Solbakken heeft de Noorse selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland (zaterdag 13 november) en het Nederlands elftal (dinsdag 16 november) bekendgemaakt. Met Marcus Holmgren Pedersen, Fredrik Aursnes (beiden Feyenoord) en Fredrik Midtsjø (AZ) hebben drie spelers uit die Eredivisie een oproep gekregen.

Belangrijkste afwezige in de Noorse selectie is natuurlijk Erling Haaland. De doelpuntenmachine raakte twee weken geleden tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Borussia Dortmund (4-0) geblesseerd aan zijn heup en is in elk geval een aantal weken uit de roulatie. Mogelijk kan hij volgend jaar pas weer in actie komen.

De Noorse selectie herbergt nog een paar spelers die een verleden hebben op de Nederlandse velden. Zo maken Morten Thorsby (voormalig Heerenveen), Martin Ødegaard (voormalig Heerenveen en Vitesse) en Alexander Sørloth (voormalig Groningen) deel uit van de selectie. De meest opvallende naam in de selectie is die van debutant Thomas Lehne Olsen, een dertigjarige spits van Lilleström. De routinier maakte dit seizoen 21 doelpunten in 24 wedstrijden in de Noorse Eliteserien.

Noorwegen is de belangrijkste concurrent van het Nederlands elftal voor rechtstreekse plaatsing voor het WK 2022 in Qatar. De landen komen elkaar op de laatste speeldag van de kwalificatiereeks tegen in De Kuip. Gebeuren er geen gekke dingen, dan zal dan waarschijnlijk de beslissing vallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen