Dortmund strijdbaar, complimenten voor Antony en Tadic

2 november 2021, 14:55

Marco Rose wil woensdagavond met Borussia Dortmund revanche nemen voor de smadelijke nederlaag tegen Ajax twee weken geleden (4-0). De oefenmeester van de Duitse club is ervan overtuigd dat zijn ploeg op eigen terrein beter voor de dag zal komen.

"Ajax is een sterk team dat vaak de bal zal hebben. Dat zullen we moeten verdragen. Het is voor ons cruciaal dat we morgen de juiste beslissingen op de juiste momenten nemen. In Amsterdam was het eerste halfuur gelijkwaardig en kwam Ajax op voorsprong door het eerste schot op doel. Daarna liet Ajax ons lijden. Zover moeten we het niet weer laten komen", aldus Rose dinsdag op de afsluitende persconferentie.

"We weten hoe de vorige wedstrijd is verlopen en dat we niet goed hebben gepresteerd. Dat nemen we mee, maar het is niet zo dat we vol woede de wedstrijd ingaan", aldus Rose, die in het Signal Iduna Park geen beroep kan doen op Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine, in de heenwedstrijd verreweg de gevaarlijkste man aan Duitse zijde, kampt met een blessure.

Complimenten voor Antony en Tadic

Niet alleen Rose, ook Mats Hummels is onder indruk van de Amsterdamse tegenstander. "Antony is een geweldige speler, maar Ajax heeft nog meer fantastische aanvallende spelers. Ik vind Dusan Tadic bijvoorbeeld een geweldige buitenspeler. Ajax probeert aanvallend te spelen, waardoor individuele spelers nog beter tot hun recht komen als de ander ruimtes creëert. De manier waarop Ajax speelt is op succes gericht en fijn om naar te kijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen