Conte keert bij Tottenham Hotspur terug in Premier League

2 november 2021, 13:06   Bijgewerkt: 2 november 2021, 13:50

Antonio Conte is de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. De Engelse club heeft de komst van de 52-jarige Italiaan dinsdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Conte, die in Londen de ontslagen Nuno Espírito Santo opvolgt, is tot de zomer van 2023 vastgelegd met een optie voor een extra jaar.

Eigenlijk wilde Spurs een aantal maanden geleden al in zee gaan met de trainer die Inter het afgelopen seizoen kampioen maakte. Toen trok de Engelse club de stekker uit de onderhandelingen omdat er op meerdere punten geen overeenstemming werd bereikt. Na het afketsen van de deal ging Spurs in zee met Espírito Santo, die slechts zeventien wedstrijden op de bank heeft gezeten.

Bij Tottenham keert Conte terug in de Premier League. De Italiaan was eerder tussen 2016 en 2018 werkzaam bij Chelsea, waarmee hij in zijn eerste seizoen beslag legde op de landstitel en het jaar daarop de FA Cup won. "Ik ben extreem blij om weer aan de slag te gaan als trainer en dat te doen bij een Premier League-club die de ambitie heeft om weer een hoofdrol te spelen", reageert de trainer.

"Afgelopen zomer kwam een samenwerking niet tot stand omdat het einde van mijn relatie met Inter nog te recent was en ik er emotioneel te veel bij betrokken was. Ik vond dat het nog niet het juiste moment was om weer een team te gaan trainen", aldus de Italiaan, die door Spurs-voorzitter Daniel Levy alsnog is overgehaald om aan de slag te gaan in Londen. "Nu de mogelijkheid zich weer voordeed, heb ik ervoor gekozen om de kans met beide handen aan te grijpen."

Conte debuteert donderdag op de bank bij Tottenham. Dan staat in Londen het Conference League-duel met Vitesse op het programma.

Lees ookDeze spelers zou Conte naar Tottenham willen halen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen