'Newcastle United gaat met Unai Emery nieuw tijdperk in'

2 november 2021, 12:47

De zoektocht naar een nieuwe trainer lijkt ten einde voor Newcastle United. De gerenommeerde krant The Times meldt dat Unai Emery aan de slag gaat bij de Engelse club. De 49-jarige Spaanse oefenmeester wordt weggehaald bij Villarreal, waar hij nog tot de zomer van 2023 vastlag.

Newcastle is de voorbije weken met meerdere (top)trainers in verband gebracht. De club nam na de overname door een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië afscheid van Steve Bruce om iemand te kunnen aanstellen die de club naar grote hoogte kan laten stijgen. De zoektocht verliep stroef; onder meer Brendan Rodgers (Leicester City), Zinédine Zidane en Antonio Conte (beiden clubloos) zouden Newcastle hebben afgewezen.

Met Emery strikt Newcastle nu alsnog een trainer met ervaring in de top. De Spanjaard was in het verleden werkzaam bij Valencia, Spartak Moskou, Sevilla, Paris Saint-Germain en Arsenal. Met Sevilla legde hij driemaal beslag op de Europa League. Diezelfde prijs won hij vorig seizoen met Villarreal, de club waar Arnaut Danjuma sinds deze zomer onder contract staat.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Emery op korte termijn wordt aangesteld door Newcastle. Het is de bedoeling dat de Spanjaard zaterdagavond tegen Brighton & Hove Albion al op de bank zit bij zijn nieuwe club. In januari kan Emery waarschijnlijk meerdere versterkingen verwelkomen; de club zou tot 190 miljoen pond (omgerekend 224 miljoen euro) mogen uitgeven zonder daarmee de Financial Fair Play-regels te overtreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen