Kluivert: "Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt"

2 november 2021, 12:48

Patrick Kluivert is benieuwd waar Ajax staat ten opzichte van de absolute Europese top. Daar schaart hij FC Barcelona niet onder. De voormalig aanvaller denkt dat de Catalaanse club van de mat geveegd zou worden door de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Ajax maakt dit seizoen veel indruk in de Champions League. In de eerste drie wedstrijden van de groepsfase werden op overtuigende wijze Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) opzij gezet. De vraag is volgens Kluivert wat Ajax kan tegen de échte top. "En dan heb ik het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt. Maar ploegen als Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain", aldus Kluivert tegenover Voetbal International.

De voormalig aanvaller vindt het huidige Ajax vergelijkbaar met de glorieuze generatie die in 1995 de Champions League won. "Ze komen net als wij tegen elke topclub met de borst naar voren het veld op. Zoals dat hoort bij Ajax. Maar uiteindelijk moet je het bekronen met een internationale hoofdprijs. Ze moeten eerst die beker met de grote oren maar eens terugbrengen naar Amsterdam. Pas dan kunnen we beide ploegen écht gaan vergelijken."

Ajax kan zich woensdagavond in Dortmund kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. Bij een zege is het ticket voor de achtste finale binnen. Een gelijkspel is voldoende als Sporting Portugal punten verspeelt tegen Besiktas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen