De Ligt niet onomstreden: "Hij is beter dan De Vrij, vind ik"

2 november 2021, 09:24

Matthijs de Ligt maakt een moeilijke periode door. De Nederlandse verdediger is niet onomstreden bij Juventus en onder bondscoach Louis van Gaal zijn basisplaats bij het Nederlands elftal kwijtgeraakt. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf kortgeleden aan dat zijn cliënt Juventus aan het einde van het seizoen weleens zou kunnen verlaten, maar de Italiaanse journalist Fabiana Della Valle acht dat onwaarschijnlijk.

De Ligt is onder Massimiliano Allegri niet zeker van een basisplaats bij Juventus. In de topwedstrijden tegen Napoli, AC Milan en Inter nam de centrumverdediger plaats op de bank. Speelt de voormalig Ajacied wel, dan maakt hij doorgaans geen al te sterke indruk. "De Ligt mist het vertrouwen en is niet bezig aan zijn sterkste periode", vertelt Della Valle, journalist van La Gazzetta dello Sport, tegen de NOS.

In het Oranje-shirt heeft De Ligt zijn basisplaats moeten afstaan aan Stefan de Vrij, die op de loonlijst staan bij Inter. "De Ligt is beter dan De Vrij, vind ik. De Ligt is één van de beste verdedigers van de wereld, maar moet vertrouwen krijgen en meer een leider worden", aldus Della Valle, die ervan uitgaat dat De Ligt nog jaren bij Juventus blijft. "Juventus heeft veel geld voor hem betaald. Daarnaast zijn zijn concurrenten die nu de voorkeur krijgen, oudgedienden Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, de dertig al gepasseerd. Hij is dus de verdediger voor de toekomst."

De Ligt is de voorbije weken met meerdere clubs in verband gebracht, maar het is nog maar de vraag of de vermeende interesse ooit wordt geconcretiseerd. De verdediger is geen goedkope speler: in zijn contract is een afkoopclausule van liefst 150 miljoen euro opgenomen. "Ook is De Ligt populair bij de fans. Zij begrijpen ook niet waarom hij niet elke wedstrijd speelt", besluit Della Valle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen