Gravenberch ontkracht hardnekkig gerucht over Raiola

2 november 2021, 08:01

Ryan Gravenberch heeft niet het gevoel dat hij klaar is bij Ajax. De negentienjarige middenvelder sluit dan ook niet uit dat hij zijn in 2023 aflopende contract gaat verlengen. Daarvoor moet 'het gevoel aan beide kanten' wel goed zijn, zegt de middenvelder.

De Telegraaf maakte anderhalve week bekend dat Ajax een nieuwe poging onderneemt om Gravenberch langer aan zich te binden. De Amsterdamse club wil graag verlengen met de alom begeerde middenvelder en ook Gravenberch zelf ziet een langer verblijf wel zitten. Mino Raiola, die de belangen van de middenvelder behartigt, zou in de onderhandelingen een flinke vinger in de pap hebben. Gravenberch weerspreekt echter dat hij vanwege zijn zaakwaarnemer niet zal bijtekenen.

"De keuze ligt bij de speler zelf en mijn familie heeft hier ook een heel grote stem in, mijn ouders en mijn broers", vertelt Gravenberch in bovengenoemde krant. "Ik ben een kind van de club, speel hier al tien jaar en zou het fijn vinden als Ajax ook iets aan me verdient. We hebben een eerste gesprek gehad en zijn hard bezig om te kijken of we eruit kunnen komen. Als het gevoel aan beide kanten goed is, wil ik graag bij Ajax blijven. Ik ben negentien en het voelt niet alsof ik klaar ben."

Erik ten Hag was onlangs na de 5-0 zege op PSV kritisch op Gravenberch, die volgens hem niet goed aan de wedstrijd begon. De kritiek is terecht, vindt de negenvoudig Oranje-international. "Ik weet dat hij vindt dat ik sneller moet aanstaan, zoals hij dat noemt, want ik heb daar veel gesprekken met hem over. De trainer verwacht veel van me en zeker ook aan het begin van een wedstrijd. Ik ben een jonge speler en zie het als een compliment dat hij zó met me bezig is, omdat het de manier is om een betere speler te worden."

Een ander verbeterpunt van Gravenberch: zijn scorend vermogen. Waar Ajax dit seizoen aan de lopende band scoort, maakte de middenvelder nog maar één doelpunt. "Ik vind dat ik meer moet scoren, omdat ik nu iets hoger op het veld speel. In vijftien wedstrijden heb ik maar één keer gescoord en dat is zeker in zo'n productief elftal gewoon te weinig. Mijn vader heeft het er altijd over dat ik meer moet schieten vanaf de rand van het strafschopgebied, het geluk moet zoeken en dat probeer ik ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen