Zirkzee solliciteert bij Oranje met waanzinnige statistiek

1 november 2021, 18:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Zirkzee heeft de smaak bij RSC Anderlecht volledig te pakken. De jonge spits, die dit seizoen door Bayern München verhuurd wordt aan de Belgische topclub, droeg afgelopen weekend nog bij aan het 2-2 gelijkspel van zijn ploeg op bezoek bij OH Leuven. Zirkzee heeft statistieken waar niemand zich in de Belgische Jupiler Pro League mee kan meten.

Zirkzee speelde dit seizoen namelijk pas 548 minuten in de competitie, maar was daarin wel al bij acht doelpunten betrokken. De jonge spits bereidde twee treffers voor en kwam zelf al zes keer tot scoren. Dat betekent dat hij per 69 minuten betrokken is bij een doelpunt. Van alle spelers die minstens 300 minuten in actie kwamen, is hij de meest waardevolle. Zirkzee laat na zijn heldenrol tegen Leuven Deniz Undav van Union Saint-Gilloise nipt achter zich.

Zirkzee pendelt de laatste weken tussen de bank en de basis, maar stond in vier van de laatste vijf competitiewedstrijden aan de aftrap. Tegen Leuven maakte hij voor het eerst sinds zijn overstap naar België de negentig minuten vol. Met zijn ploeg is hij echter aan een mindere fase bezig. Zirkzee boekte slechts één overwinning in de laatste zes duels.

Met zijn waanzinnige statistiek verschijnt de naam van Zirkzee mogelijk op het scoutingslijstje van bondscoach Louis van Gaal, die in zijn laatste selectie beschikte over Luuk de Jong en Wout Weghorst als pure spitsen. Memphis Depay is normaliter vaste nummer negen, maar kan ook uitwijken naar de linkerkant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen